Vynechání antikoncepce v 1.týdnu

Dobrý den pane doktore, chtěla bych poprosit o informaci. Již 7 let beru pravidelně h.antikoncepci, před necelými třemi měsíci jsem přešla z Tri-Regolu na Belaru. Na pilulky nezapomínám, ale s Belarou mi začíná menstruace o den dříve než jsem byla zvyklá, proto jsem zkusila začátek braní pilulek o den posunout (místo čtvrtku na pátek). Nové platíčko jsem tedy začala brát v Pá 30.3., mensturace mi slabě dobíhala ještě v sobotu 31.3., a během následujícího týdne jsem měla s přítelem několikrát styk a on do mne během týdne asi 2x vyvrcholil. Ale začínám se bát, že jsem neužitím první tabletky z platíčka způsobila, že jsem nebyla chráněna a mohla bych otěhotnět. Byla jsem během doby poctivého braní pilulek, následné menstruace a opět braní pilulek, vyjma té úplně první, chráněna? Případně kdy si mohu udělat těhotenský test? Jsem z toho nervózní a nevydržím čekat do příští mentruace... Děkuji mnohokrát za odpověď!

Odpověď odborníka:

Myslím,že risiko je minimální, v klidu vyčkejte menses a teprve kdyby nepřišla, udělejte si těhotenský test,ale myslím že přijde , hlavně potřebujete psychický klid. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: