Vynechání antikoncepce v prvním týdnu

Dobrý den, Užívám antikoncepsi Eloine. V pátek jsem dostala menstruaci a v neděli začala užívat první pilulku tak jak jsem zvyklá. Včera jsme však měli s partnerem styk a ještě ten den večer jsem si zapomněla pilulku vzít(tzn. 3.den užívání). Včera jsem ještě trochu krvácela, dnes už jen špiním. Dnes jsem si tedy vzala dvě pilulky najednou. V příbalovém letáčku se píše, že pokud jsem měla styk během týdne před vynecháním tablety, existuje riziko otěhotnění. V mnohých příspěvcích se však dočítám, že při menstruaci je riziko otěhotnění snížené. Myslíte, že bych mohla být těhotná?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zcela jistě byste mohla být těhotná, chyba v užívání antikoncepce v prvním týdnu je riziková, bez ohledu na to, jestli jste ještě krvácela nebo už ne.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: