Vynechání druhé menstruace po vysazení antikoncepce

Dobrý den. V září tohoto roku jsem vysadila hormonální antikoncepci (Yasminelle). Po vysazení jsem 17.9. dostala menstruaci, která byla ještě ovlivněna antikoncepcí. V říjnu jsem menstruaci dostala naprosto pravidelně, tak jak při braní hormonální antikoncepce (začátek menstruace 15.10.). Nyní v listopadu ale nic. Jsou tomu tři týdny, co jsem měla menstruaci dostat (tedy 12.11.). Dne 16.11. jsem měla s přítelem nechráněný styk. Trval asi dvě minuty, dokud jsem neměla orgasmus. Přítel měl pak orgasmus už mimo mě (cca za dalších 7 minut po mně). Je možné, abych byla těhotná? Rovněž jsme předtím měli skleničku, dvě, vína. Já osobně se těhotná necítím. Je možné, že jsem menstruaci nedostala kvůli hormonální změně, ale není mi jasné, že jsem po vysazení menstruaci (první přirozená menstruace po vysazení) dostala v říjnu zcela pravidelně a nyní nikoliv. Jsem zcela zdravá. Nikdy jsem neměla žádný vážný zdravotní problém. Děkuji Vám velice za odpověď.

Odpověď odborníka:

Těhotenství se zcela jistě vyloučit nedá,u dělejte si těhotenský test, v případě těhotenství je positivní již 5-6 den po koncepci, pokud bude negativní bude potřeba gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku, bude se s největší pravděpodobností jednat o hormonální poruchu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: