Vynechání dvou tablet

Dobrý den, chtěla jsem se vás zeptat ohledně rizika otěhotnění. Druhým rokem užívám antikoncepci Mercilon.Ale stalo se mi, že jsem v druhém týdnu platíčka si zapomněla dvakrát vzít tabletu..jednou v pondělí a podruhé ve středu. Vždy jsem si pak den následující vzala rovnou dvě. Ve čtvrtek jsem měla pohlavní styk. Jaké je riziko otěhotnění a příznaky? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při vynechání 2 antikoncepčních tablet v platíčku určitě možnost otěhotnění existuje, i když se chyba ve druhém týdnu užívání považuje za relativně málo rizikovou. Případné těhotenství potvrdíte těhotenským testem nebo návštěvou u gynekologa. Příznaky těhotenství jsou všeobecně známé, např. únava, pocit nafouklého břicha, nevolnost, zvracení, citlivost prsů, nesnášenlivost pachů, častější močení, vynechání menstruace či nezvykle slabé menstruační krvácení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: