Vynechání dvou tablet

dobry den. prosim vas chtela bych se zeptat,jak velke je riziko otehotneni,kdyz jsem si zapomnela vzit 2. a 3. pilulku v prvnim tydnu. (vim,ze prvni tyden je prave nejrizikovejsi) . V sedmidenní pauze jsem menstruovala pouze čtyři dny a ten pátýjsem měla pohlavní styk. A pak jsem si vzala první prášek tak jak jsem měla,ale ten druhý a třetí jsem zapomněla. Pak jsem pipulky brala pravidelně.antikoncepci beru uz rok a nikdy se mí tohle nestalo. prosim poradte. dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud vám dobře rozumím, vzala jste si první antikoncepční tabletu z dalšího plata již 5. den pauzy a vynechala jste tím pádem 2 tablety v 6. a 7. dnu, kdy obvykle ještě běží pauza. Antikoncepční účinek by neměl být tedy nijak snížen, pokud jste 8. den začala opět řádně užívat antikoncepční tablety. Měla byste však využívat celé plato, tedy 21 tablet. Pokud jste však začala s novým platem až po 7 denní pauze, používejte během tohoto cyklu ještě další antikoncepční metodu. Protože jste před otěhotněním chráněna i během 7 denní pauzy, neotěhotníte z pohlavního styku 5. den pauzy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: