Vynechání menstruace

Dobrý den, je mi 21 let a již 6 let užívám antikoncepci Lindynette 20. Prozatím jsem neměla žádné problémy ani zpožděnou menstruaci. Nicméně poslední plato jsem brala pravidelně, přičemž jsem odletěla na několik měsíců do UK, kde jsem dobrala posledních 6 pilulek. Menstruace se vždy pravidelně dostavila přesně 4. den pauzy hned ráno, ale tentokrát jí stále nemám a to už jsou 4 dny po, kdy se měla dostavit. Touto dobou mi obvykle končí. Jelikož jsem před odletem nestihla dojít pro další prášky, rozhodla jsem se brání antikoncepce na několik měsíců omezit. Těhotenský test jsem dělala dnes, po 4 dnech, kdy se menstruace nedostavila, nicméně byl negativní. Žádné nevolnosti ani jiné neobvyklé příznaky nepociťuji. Styk jsem měla před odletem nechráněný, čili 7 dní. spřed dobráním plata. Poradíte mi prosím, proč by se menstruace mohla zpozdít? Zda to nemůže být změnou denního režimu, stresem před odletem a tak? Případně zda se může jednat o těhotenství, i když test byl negativní? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo to být stresem či jiným faktorem, zopakovala bych těhotenský test s odstupem týdne, pokud bude negativní, vyčkejte do termínu dalším měsíčků, pokud nebudete mít bolesti, pocit nafouknutí či jiné znepokující příznaky. Cyklus může někdy vynechat.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Od rozšířených žil k neplodnosti?
Články: Od rozšířených žil k neplodnosti?
Křečové žíly často obtěžují...
Lze se bránit lékům způsobujícím ospalost?
Články: Lze se bránit lékům způsobujícím ospalost?
Většina léků má kromě...
Na co byste neměli zapomenout při léčbě kortikoidy: 1. část
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Impotence
Články: Impotence
Nedostatečná tuhost...
Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Články: Probiotika chrání kojence před atopickým ekzémem
Kojící matky mohou významně...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: