Vynechání menstruace

Dobrý den, Již 4. den jsem nedostala menstruaci, ačkoliv ji jindy mívám přesně pravidelnou. S přítelem jsem spala asi 4x bez kondomu ovšem hned na začátku a to asi tak na pul minuty až minutu..déle ne. Pak jsme nasadili kondom a pokračovali(žádnou jinou antikoncepci jsme neužívali). Spermie by se do mě tedy dostat neměly. Ani nedosáhl vyvrcholení, ale mam obavu z preejakulačních tekutin. Je možné z nich otěhotnět? Dále jsem si hledala příznaky těhotenství. Prsa mám bolavá a nateklá a mírně mě bolí podbřišek, oba příznaky asi 3-4 dny. Dnes večer jsem si z jedné bradavky vymáčkla nějakou bílou hmotu, což by prý mohl být také příznak. A mam pocit, že bradavky mírně ztmavly. Je mi 17 let, proto by to pro mě byla obrovská komplikace a doufám, že jen plaším a menstruace se dostaví. Možná je to způsobeno i stresem (tento týden jsem byla v zahraničí a také se uzavírají známky ve škole), ale jsem velice nervózní, a tak Vás chci poprosit o radu. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z prejakulační tekutiny lze otěhotnět. Udělejte si test a řešte antikoncepci. Dále postupujte dle výsledku těhot.testu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x