Vynechani menstruace

Dobry den, jiz 3.rokem uzivam antikoncepci Mirelle. Ted poprve se mi stalo, ze po dobrani plata se mi nedostavila menstrauce ( uz je to skoro tyden a beru dalsi nove plato, drive mi po dobrani prisla menstruace presne). Je se ceho obavat ( moznost otehotneni, zdravotni komplikace-musim dodat, ze me ted porad lehce poboliva bricho..) nebo se toto muze obcas stat?Dale bych se chtela zeptat, jestli je v poradku, ze tuto antikoncepci na sebe navazuji 3 mesice bez menstuace a az 3.mesic uziji i bile neaktivni tablety pro vyvolani menstruace ?( ptala jsem se sveho gynekologa a rekl, ze je to v poradku, zdravotne mi to pry nijak nemuze uskodit) a navazujici dotaz - kdyz jsem ted menstruaci nedostala, jestli mam ted po mesici zkusit opet douzivat cele plato vcetne neaktivnich bilych tablet, abych vyvolala menstruaci pro zjisteni, ze je vse v poradku anebo je lepsi zase vysadit az po 3 mesicich, abych tim nejak 'nezblbla' telo a plynulost menstruace??A jeste mam posledni dotaz k tomu otehotneni - s pritelem jsem mela pohlavni styk v dobe, kdy jsem brala jiz 2. neaktivni bilou tabletu a mela jsem tedy pred menstruaci, ktera se ale nakonec nedostavila - je mozne, ze bych mohla otehotnet nebo jsem byla stoprocentne chranena antikoncepci, kdyz jsem ji brala celou dobu v poradku presne jak jsem mela?? Dekuji moc za odpoved!

Odpověď odborníka:

Pokud užíváte antikoncepci správně, neobávala bych se otěhotnění. Spíše půjde o hormonální nerovnováhu, která se při dlouhodobějším užívání hormonů může vyskytnout. Pokračujte v užívání dále, tak jak máte. Pokud se chcete ujistit a vyvolat krvácení, klidně užívejte neaktivní tabletky, rozhodně si tím neublížíte. V případě jakýchkoli dalších komplikací se obraťte na gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: