Vynechání menstruace

Dobrý den, beru antikoncepci Jeanine už rok, předtím jsem brala Belaru a Minervu. Celkově antikoncepci beru cca 5 let a nikdy se mi nic podobného nestalo, menstruaci mívám na den přesně. Teď po vysazení - 7 denní pauza, jsem menstruaci nedostala. Byla jsem sice ve stresu a nachlazená, ale přesto začínám stresovat. Styk jsem měla bez jiné ochrany jednou a to asi týden před pauzou, jinak používáme s přítelem i kondom. Dnes je to 20 den po výše zmíněné souloži a dělala jsem si již 3 těhotenské testy, jeden v okamžiku nedostavení menstruace, 2. po 10 dnech a 3. dnes. Všechny 3 byly negativní. Je možné, že jsem těhotná? Ukázal by mi test po 20 dnech již pozitivní výsledek? Nemůže být tento výsledek ovlivněn antibiotiky, které v současné době beru? Předem velice děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika sice údajně snižují učinek antikoncepce i když tento fakt je přeceněn, ale pokud byly 3 testy negativní je gravidita nepravděpodobná,spíše by se na vynechání menses mohl podílet stres,nezapomínejte,že vše je v těle řízeno přes centrální nervový systém,měla by jste navštivit gynekologa,negativní výsledek vyšetření vás uklidní a menses by se měla dostavit příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: