Vynechání menstruace

Dobrý den, pře 39 dny jsem vysadila antikoncepci, od té doby jsem nedostala menstruaci. Nejdřív jsem myslela, že jsem těhotná. Příznaky k tomu nasvědčovaly - histý bílý výtok, citlivé bradavky, ráno mi bylo špatně od žaludku, menstruace nepřišla...těhotná dle těhotenského testu ale nejsem. Cyklus jsem měla pravidelný po 29 dnech. Nyní mě začalo pobolívat v tříslech a v bedrech. Měla bych si zajít k lékaři na vyvolávací injekci? A jaké vyšetření by mi měl případně udělat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, první cyklus po vysazení hormonální antikoncepce může být a někdy bývá prodloužený. Jestliže nebudete mít potíže, lze ještě nějakou dobu vyčkávat, pokud si však přejete menstruovat, můžete dojít na vyvolávací injekci nyní. Bolest v bedrech a tříslech může souviset s prochladnutím, ev. onemocněním močových cest aj. Zvyšte pitný režim, případné zhoršení bolestí také konzultujte s lékařem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Články: Opalování během těhotenství: pouze občas a s rozumem
Přestože si řada z nás...
Cukrovka může zasáhnout i zrak
Články: Cukrovka může zasáhnout i zrak
Diabetes v případě špatné...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Určení krevní skupiny
Články: Určení krevní skupiny
Určení krevní skupiny je...
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Články: Medikamentózní rýma: pozor na rychlou úlevu!
Při neopatrném užívání léků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: