Vynechani menstruace

dobry den, je mi 17 let, beru HA minisiston teprve 2. měsíc, vzala jsem si normálne 21 tablet + 7 z noveho balení a udelala jsem přestávku pro menstruaci, měla sem ji mít ve středu ale nedostavila se. Je opoždění při brani vice prášku normální? a nemuzu byt těhotná? dekuju moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není přesně stanoveno, který den se musí dostavit menstruace po vynechání antikoncepce, je tedy možné několik dní vyčkávat. Navíc u mnohých žen dochází při užívání hormonální antikoncepce k zeslabení, až někdy i k vymizení menstruačního krvácení. Pokud bylo užívání antikoncepce pravidelné, bez zapomínání, jste před otěhotněním chráněna. Jestliže si nejste s pravidelností užívání jistá, zakupte si těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti hlavy u dětí
Články: Bolesti hlavy u dětí
Také děti často trpí...
Karcinom ledvin – poznat nepřítele znamená zvýšit šanci na uzdravení
Jak zvládat injekce během IVF
Články: Jak zvládat injekce během IVF
Asi nikdo nebude nadšený z...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Články: Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Faktorů ovlivňujících...
Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Články: Snížená činnost štítné žlázy (hypotyreóza)
Po zavedení jodace jedlé...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: