Vynechání očkování klíšťová encefalitida

Dobrý den, mám dotaz, který se týká očkování na klíš.encef.. Syn byl očkovaný v roce 2008 a nedávno jsem si všimla, že v dubnu 2011 měl být přeočkován. Nyní měl klíště a je to 4 roky a měsíc od třetí dávky(základní očkování), vlastně rok a měsíc kdy měl být přeočkovaný. Mám mít strach nebo myslíte, že by ještě v sobě mohl mít nějaké protilátky. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš syn jistě protilátky má, ale určité riziko nákazy jistě existuje. Je nutné si ale uvědomit, že ani kompletní očkování nechrání 100%. Hlídejte zdravotní stav synka a kdyby se Vám cokoliv nezdálo, zajděte k lékaři. Pokud chcete mít synka proti klíšťové meningoencefalitidě očkovaného, doporučila bych Vám co nejdříve nechat synka přeočkovat. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: