Vynechání pilulky antikoncepce

Chtela bych se zeptat kdyz beru uz nekolik let antikoncepci stodette a nikdy jsem nechybovala ale ted se mi podarilo na pilulku zapomenout jake je riziko. Je to pilulka z prvniho tydne a ten den jsme s pritelem meli nekolikrat sex. Ten den jsem zapomnela pilulku uzit (18:00) a vzala ji az dalsi den v pondeli jenomze az ve stredu jsem zjistila ze misto stredy beru utery tak jsem si dala pilulky 2 abych dneska mohla brat ctvrtek. Jake je riziko otehotneni? A je spravne ze jsem si vzala prasky 2 kdyz to nebylo hned den po ? Zjistila jsem to prave az ve stredu vecer ze jsem jednu pilulku vynechala. Dekuju vam za odpoved. Prijemny den.

Odpověď odborníka:

Marie,
riziko těhotenství tu je, byť je poměrně malé. Doporučuji za 14-21 dní po styku provést těhotenský test a prozatím používat při sexu další formu antikoncepce (kondom nejlépe).
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: