Vynechání, prodloužení ha

Dobrý den, již třetí rok užívám HA antikoncepci Lindynette, zrovna jsem byla na pobytu kde jsem omylem vynechala tři dny, dnes jsem si vzala dva prášky "za sebou" . Je riziko otěhotnění vysoké ? A chtěla jsem se zeptat, je nebezpečné prodlužovat HA ? Vynechat menstruaci a pokračovat v dalším braním HA ? Děkuji .

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Riziko záleží na tom, zda jste měla v inkriminovaném období pohlavní styk a dále pak na tom, v jaké fázi jste vynechala - u jaké tablety. Podle toho se pak řídí, jak postupovat dále. Vzít 2 tablety najednou nemá smysl. Chráněna jste , pokud tabletu užijete nejpozději do 12-ti hodin od doby, kdy měla být užita. Pokud nyní užíváte další plato a nešpiníte, doužívejte toto plato a teprve poté udělejte zvyklou pauzu.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x