Vynechání srdce

Pane doktore.Asi před dvěma lety jsem měl silnou tachykardii a užívám Concor a prestarium.Mívám období(10-14 dní),kdy mi srdce vynechá a následující opožděný "úder" je silnější.Počas pauzy mně omyje slabost.Tlak mám dobrý 120/85 pulz kolem 70.Když něco dělám,je to ok,ale stává se mi to hlavně v klidu.jaký na to máte názor a co by jste poradil? Děkuji a hezký den.

Odpověď odborníka:

Zdravím Vás...ano porucha rytmu je dost časté onemocnění srdce, je potřeba tuto poruchu zachytit na ekg, tedy na Holteru ekg, kdy máte přístroj nasazený celých 24 hodin na sobě a ten zaznamená každou poruchu a vynechání je přesně vidět, hlavně jeho délka a většinou i důvod pauzy nebo co jí předcházelo, přístroj vám jistě nasadí každý kardiolog a hned druhý den víte nález i způsob léčby, pokud je poruchu nutno nějak řešit, třeba změnou léčby či dávky léku atd. což většinou stačí, vážné poruchy se pak řeší implantací pacemakeru, tedy "budíku" jak se říká, ale to vám myslím nehrozí...během nasazení přístroje tedy zkoušejte být v klidu, aby se ona porucha pokud možno zaznamenala... je celkem typické že při zátěži srdce jede pravidelně a dobře ve vyšších obrátkách, kdežto v pomalých v klidu má tendenci vynechávat...to je jako s každým motorem, díky, pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: