Vynechání tablet a třezalkový čaj

Dobrý den. Beru antikoncepci Bonadea, ale vzhledem k mému životnímu stylu jsem ji poslední dobou nebrala přesně ve stejnou hodinu. :( Minulý týden jsem dokonce v sobotu a v neděli (2. 8. a 3. 8.) tabletu zapomněla (3. týden) a den předtím, tzn. v pátek (1. 8.) jsem měla pohlavní styk a přítel se do mě udělal. Navíc jsem týden předtím začala pít třezalkový čaj (měla jsem ho i v pátek kdy došlo ke styku) - při čemž jsem si ale bohužel všimla až později, že snižuje účinnost antikoncepce. V pondělí (4. 8.) jsem potom dostala menstruaci, kterou bych měla dostat až 11. 8. Docela si teď nadávám, jak jsem nezodpovědná a zajímá mě, jestli je tady velké riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud užíváte nepravidelně antikoncepci je vždy možnost gravidity, u třezalky potvrzený případ v naší republice není, udává jej jedna švédská studie.Pro jistotu by bylo vhodné udělat si gravitest který je positivní již 5-6 den po případné koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: