Vynechání tabletek

Dobry den prosim o radu. Minuly tyden jsem omylem dve tabletky z platicka antikoncepce Vreya uplne zapomnela vzit (bylo to prvni tyden po menstruaci) a nasledne jsem dalsi 2 dny prasky brala poctive. Na zacatku tohoto tydne po dvou dnech brani antikoncepce jsem mela nechraneny styk s jednim cizincem, ze strachu jsem si vzala hned dve pilulky naraz. Jenze ted me jiz dva dny hrozne boli podbrisek a mam velmi citliva a bolestiva prsa, od styku ubehlo asi tak 5 dnu. Mohu byt tehotna? prosim poradte mi. Antikoncepci beru jiz par let. Diky!!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokdu je doba vynechání déle než 12 hodin, nelze na hormonální antikoncepci spoléhat. Největší riziko je právě při vynechání v prvním týdnu užívání. Pokud v tomto období došlo k pohlavvnímu styku, můžete otěhotnět. Podívejte se na www.neumed.cz , je tam přesné doporučení, jak postupovat.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: