Vynechání tablety v 1.týdnu

Dobrý den, antikoncepci Katya beru již více než 2 roky. Poprvé se mi teď stalo, že jsem vynechala 1 tabletu (1. týden - 5. tableta z plata). Vzala jsem si ji za 12,5 hod později. Chci se tedy zeptat, zda to má nějaký vliv na moji ochranu nebo nikoli. A pokud ano, tak jaký a jak si mám nyní počínat dále. Děkuji mnohokrát! R.F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, používejte navíc kondom, chyba v prvním týdnu užívání je chyba riziková, ochrana před otěhotněním po takové chybě není pak spolehlivá. Antikoncepci užívejte nadále.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: