Vypadávání vlasů a zubů

Dobrý den Chtěla jsem se zeptat lupus erythomathodes mám už 10let.Pořád jsem byla celkem v pohodě.I když jsem lehla a unava se projevila.Po porodu dcery mám 18kg navíc a pořád mi není dobře.Začaly mi padat vlasy lae nehorázně a i zuby.Vždy jsem měla zoubky jak perličky.hřívu jak lvice a ted jsem vypáraný kulich a i bez zubý.Prosím má no to vliv nějaké léky které užívám jak tomu zabránit?Metotrexat,prednison,ketotifen,refluine-omluva že nepíši léky přesně.Děkuji Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotesntví může ovlivnit průběh jakéhokoliv autoimunitního onemocnění, léky, které píšete určitě jsou velmi důežité, aby vaše onemocnění bylo pod kontrolou, aby Vaše imunita byla utlumená a Vaše onemocnění Vám nezpůsobovalo postižení dalších orgánů. Ale některé léky, které užíváte mohou mít i nežádoucí účinky včetně nárustu hmotnosti, vypadávání vlasů /zde hlavně Prednison/. Určitě si ale léčbu neupravujte sama a poraďte se s Vaším ošetřujícím lékařem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Historie heparinu
Články: Historie heparinu
Heparin se stal v našich...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x