Vypadávání vlasů po antikoncepci stodette

Dobrý den p. doktorko, je mi 22 let a mám problém s vypadáváním vlasů. Kožní lékař ani endokrinolog nezjistili příčinu, štítná žláza je v pořádku. Vlasy mi nepadají ve velkém množství, ale nové jakoby nerostly (hlavně mi řídnou na temeni hlavy). Je možnou příčinou antikoncepce Stodette? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento problém s vlasy může být následkem nevhodné stravy s nedostatkem minerálů či vitamínů, také to může být následek prodělané infekce. Antikoncepce nepůsobí zvýšené padání vlasů, maximálně může vyvolat zesynchronizování růstu vlasů, což může dočasně působit dojmem zvýšené ztráty vlasů. Některé typy antikoncepce (např. Diane 35) naopak mohou určité problémy s padáním vlasů spíše upravovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: