Vypadávání vlasů po vysazení ha

Dobrý den, chci se zeptat, v září jsem po sedmi letech vysadila antikoncepci (je mi 23). Předtím jsem měla docela problémy s pletí, které se antikoncepcí spravily. Teď když jsem ji vysadila se opět problémy vrátily (s tím jsem ale bohužel počítala). Jenže mi začaly také vypadávat vlasy. Jsem z toho celá nešťastná protože si vlasy pečlivě pěstuju již asi čtyři roky a mám je po zadek, takže než takový vlas doroste tak to bude trvat dlouho . Padají mi hlavně po umytí vlasů. Došlo to až do takového extrému že si vlasy po umytí při rozčesávání počítám. Vypadne jich běžně kolem stovky. Chci se zeptat jestli je to normální? Tolik si jich naráz vyčesat? A případně co ještě můžu udělat proto aby se situace zlepšila? Moje kožní lékařka mi předepsala Alpicort. Děkuji mockrát. S pozdravem nešťastná Sylvie (ještě jsem zapomněla dodat že menstruaci mám zatím ještě velmi nepravidelnou)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Sylvie, problémy s pletí bývají po vysazení antikoncepce poměrně běžné a i to padání vlasů se může objevit. Mělo by být ale přechodné, cca 1-2 měsíce a pak by mělo ustat. Můžete zkusit užívat Methionin, výživové doplňky s obsahem minerálů, železa, šampon Revalid s jemnou masáží vlasů. není od věci nechat si také zkontrolovat krevní obraz a funkci štítné žláze. Držím palce, at je brzy lépe.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Rentgenové vyšetření
Články: Rentgenové vyšetření
Rentgen, RTG, paprsky X je...
Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Články: Dokáže nervy poničit už jen mírně zvýšená glykémie?
Až polovina všech diabetiků...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Články: Spolehlivě rozpoznat zánět spojivek se vyplatí
Červené a suché oči...
Cévní mozková příhoda
Články: Cévní mozková příhoda
Mozková mrtvice nebo-li...
S jakými neduhy zatočí červená řepa?
Články: S jakými neduhy zatočí červená řepa?
Beta vulgaris neboli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x