Výpadky paměti

Chtěla bych se zeptat, co mám dělat s přítelem, který zapomene věci hned jak je udělá a později o nich vůbec neví, že je udělal. Takovéhle výpadky paměti mívá i několikrát týdně. Opilý není, drogy snad také nebere. Stává se mu to celkem často a jedná se o dost rozdílné věci. Jednou si nepamatuje, že vykopl dveře, jednou, že vyjedl celou ledničku....chtěla bych mu nějak pomoc, ale netuším jak a o tom, že by měl vyhledat pomoc nechce ani slyšet. Už jsem z toho opravdu zoufalá. Děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Jano, výpadky paměti mohou mít různé příčiny. K přesnější analýze bych potřebovala vědět více detailů, např. zda má výpadky paměti v noci, k čemu se vztahují , jak trvají dlouho, jak obtěžují samotného vašeho přítele, kolik je přítelli roků, zda neprodělal v minulosti úraz hlavy , zda netrpí migrenami, neprodělal v minulosti borreliozu apod. Ale obecněji, v každém případě bych minimálně domluvila s praktickým lékařem CT mozku k vyloučení organické příčiny těchto příznaků, a měl by mít neurologické vyšetření.Bylo by také dobré probrat jeho denní režim, příjem živin, pravidelný spánek a dostatek času pro odpočinek. V každém případě, pokud budou tyto příznaky přetrvávat déle jak šest týdnů, doporučuji navštívit neurologa nebo psychiatra a konzultovat s ním tento problém. Nemusí jít o pouhou roztěkanost a nesoustředěnost. Je třeba vyloučit možné vážnější příčiny.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x