Výplach ucha u kojence

Dobrý den, moje dcera (2,5 měsíce) má už asi 3 týdny zvýšenou tvorbu mazu v jednom uchu. Včera jsme byly na ORL, lékař jí maz vyčistil a zbytek, který ulpíval na bubínku, vypláchl. Závěr zněl, že bubínek je lehce iritovaný, celistvý. Bude následovat ještě kontrola za 3 dny. Chtěla bych se zeptat, zda je tento postup u tak malého miminka běžný a zda případně nemohlo dojít k poškození sluchu. Je totiž možné, že se problém bude v budoucnu opakovat. Existuje případně šetrnější řešení? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Šárko. Vyčištění ucha pod kontrolou mikroskopem, tak jak je prováděno standardně na ORL, je zákrok bezpečný a nehrozí u něj poškození sluchu ani u miminka...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: