Vypláznutý jazyk

dobrý den, obracím se na Vás s dotazem na vypláznutý jazyk našeho půlročního syna..přikládám Vám aji foto..pediatrička nám jen řekla, že to časem vymizí.sem tam ho aji zatáhne..podezření na uzdičku je vyloučené.motorický vývoj je zcela normální,z neurol.hlediska je taky v poradku.jinak je plně kojený.děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Opravdu b to neměl být problém, vhodné je motivovat "lízátkem"k pohybu jazyka. nemusí to být msamozřejmě přímo lízátkko, cokoliv, co podnítí pohyb, může to být jak sladká chuž, tak např. kyselá, slanou nedoporučuji. Pokud se vývoj nebude měnit, pak je vhodné opět konkrétní vyšetření u pediatra.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: