Vypluvam krv, afty, zle vyzerajuce mandle

Dobry vecer. Uz 2 tyzden a par dni ma extremne boli hrdlo. Pred tyzdnom v pondelok som bol u dr. vraj akutny zapal mandli liecene Ospen 1500mg. Najprv to zmizlo a od vcera zas. Zarudnuti, silna bolest, mandle nevypadaju vobec dobre vypada to ako keby boli potrhane, ako by tam boli diery. Biele flaky(bodky vacsie) asi afty a vypluvanie krvy, husteho hlienu. Hlien pritomny dlhodobo. Prosim Vas o radu som zufali a myslim ze lekary, ktorych som navstivil by svoju pracu v skutku nemali vykonavat pride mi to ako testovanie liekov ale ja potrebujem vazne pomoct. Pripominam vacsinu vysetreni som si plne hradil. Predom dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane M. Platí, že jakýkoliv problém je třeba konsultovat v prvé řadě s Vaším praktickým lékařem či lékařkou (kde jste předpokládám byl vyšetřen na začátku potíží...). Jen lékař, který zná Váš zdravotní stav celkově a zná také veškeré detaily týkající se dosavadního postupu má možnost rozumně posoudit, co je třeba provést dál. K Vaší kritické poznámce i otázce hrazení se nemohu vyjádřit - mimo jiné proto, že nevím, jak a zda jste pojištěn a na jakých pracovištích jste byl (proč jste vlastně byl u více různých lékařů?). Nejste-li s péčí svého praktického lékaře spokojen, můžete jej změnit - korektní je ale samozřejmě nejdříve otevřený rozhovor o tom, co Vám vadí a s čím jste nespokojen - neshody je třeba řešit na tom místě kde vzniknou a nejlépe samozřejmě hned...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: