Vyrážka

Dobrý den,jsem těhotná,momentálně už v 34.tt a už nějakou dobu(asi 3měsíce) to bude co se mi na zadku udělala vyrážka.Jsou to 3 pupínky,které se zvětšily a teď už jsou to hrboly.Nebolí to ale jsou takové vystouplé a dnes mi z jednoho i tekla trochu krev.Nevím jestli s tím zajit k Dr ted nebo až po porodu,jestli se to třeba samo nespraví?ikdyž potom nevím jak na to s mimčem budu mít čas...O co muže jit a zajit přímo na kožní nebo napřed ke svému obvodnímu doktorovi?děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou projevy 3 měsíce staré, tak by se mohlo jednat o tzv. kondylomata neboli virové výrustky. Doporučuji navštívit kožního lékaře, který určí přesnou diagnozu a doporučí jejich odstranění, to je možné i před porodem a já bych to doporučovala a to i z důvodu traumatizace . Pokud by ale projevy byly delšího trvání, tak by se mohlo jednat jen o kožní výrustky neboli fibromy. Ty se mohou odstranit kdykoliv a nejsou infekční. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: