Vyrážka

Dobrý den již několik let užívám antidepresiva Zoloft vyskytl se problém s výrobcem a dostala jsem v lékarně jiné Sentraline s tím,že jsou stejné jako Zoloft asi po týdnu užívání těchto nových antidepresiv jsem se osypala vyrážkou mezi prsama po těchto nový lécích mi nebylo dobře tak jsem hledala lékarnu kde by ještě Zoloft mohli mít a sehnala jsem asi po 14 dne jsem opět začala užívat Zoloft ovšem vyrážka se začala stále horšit již jsem byla u kožního lékaže několikrát nejdříve mi bylo řečeno,že je to alergická reakce a potom,že lupenka to řekl,ale jediný lékař ostaní,že to vypadá na alergii.Četla jsem i příznaky těch antidepresiv Sentraline a vyrážka je častý příznak někomu prý zmizí za dva týdny,ale mohou to být i 2-3měsíce jsem zoufalá nevím co s tím komu věřit co na to dát ted již mám vyrážku všude kromě obličeje vlasů loktů mažu se kortikoidy,ale nepomáhá mi to,vyrážka svědí,ale jen málo kdy není to nic hrozného když to nemažu tak se to loupe a také mění barvu když mi je zima je světlejší když jsem prokrvená třeba z vany tak zrudne více prosím pomozte už nevím co s tím.Zašlu i fotky děkuji za odpověd Káta

Odpověď odborníka:

Milá Kateřino, pokud bychom chtěli opravdu diagnózu lupénky potvrdit, muselo by být provedeno histologické vyšetření kůže. Podle videa si nemyslím, že by to lupénka byla. Opravdu podle charakteru vyrážky, svědění a průběhu se spíše kloním k alergické reakci na antidepresivum. Alergické reakce na tyto léky jsou opravdu časté.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: