Vyrážka hiv ?

Dobrý den, mám trochu obavy , před 2 lety jsem měl pohl. styk. Moc jsem o tom nepřemýšlel ale poslední dobou jsem častěji nemocný než obvykle. A objevila se mi menší vyrážka v oblasti kříže. Jsou to červené tečky, nejsou vystouplé ani svítivě červené, spíš takově červeno-hnědé. Za posled. 2 roky jsem byl několikrát na odběru krve . Pokud bych měl v těle HIV ukázalo by se to na základním rozboru krve (jednou asi 1 rok zpět jsem měl i kompletní rozbor krve) . Mám z toho trochu strach tak bych chtěl znát Váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z běžného odběru krevní obraz, jaterní testy, CRP / se nepozná. Pro průkaz infekce je nutné nabrat protilátky proti HIV. Změny v krevní obraze a lymfocytech CD 4 jsou až v pozdějších stadiích onemocnění. Odběr protilátek je běžně dostupný, můžete si je nechat vyšetřit i na vlastní náklady.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: