Vyrážka na břiše

Dobrý den, beru už asi týden antibiotika Zinnat 250 mg a asi třetí den užívání se mi na břiše objevily malé červené vyrážky. Ve stejný den jsem ale začala užívat i Duspatalin retard, tak je možné že tyto dva léky se navzájem ovlivňují. Chtěla bych vědět jestli mám vysadit buď jeden z léků, nebo oba a nebo mám oba brát dál. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Může jít o alergickou reakci na jeden z léků, ale antibiotika rozhodně bez porady s vaším lékařem nevysazujte. Pokud by se vyrážka výrazně zhoršovala, konzultujte to s lékařem, který vám léky nasadil.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Články: Střevní bakterie – pomocníci ke štíhlé linii?
Mikroorganismy žijící v...
Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Články: Čtyři nejčastější škodliviny v naší potravě
Dáváte při nákupu do košíku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Články: Víte, jakou úlohu hrají při alergii protilátky?
Pasivní přenos alergie...
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: