Vyrážka na stehně

  • Dotaz od: Kateřina N.
  • Publikováno: 3.5.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den, na vnitřní straně stehna poblíž rozkroku se mi udělala tahle vyrážka. V počátku jsem tomu nevěnovala pozornost, vypadalo to jako modřinka, jenže začaly mi skvrnky přibývat. Trápí mě dlouho nemoc pityriasis rosea na břiše. Ani aplikace kortikoidů nezabrala a docela mi pomohla vitalla ictamo. Kožní mi řekla, že má více pacientů, který s roseou bojují nezvykle dlouho. Na břiše se mi nemoc postupně hojí, jenže se mi začaly dělat nové stejné vyrážky v oblasti kalhotek- je to také rosea dle kožní. Nyní jsem si všimla právě těchto malých skvrnek u rozkroku, myslíte,že jde opět o roseu? Hlavně doufám, že to není plíseň. Vyrážka nesvědí. Děkuji a prosím nezveřejňovat fotografii.

Odpověď odborníka:

Rosea Gibert by měla po 6ti týdnech odeznít, zcela se vyhojit. Pokud v rozkroku vznikly nové kožní projevy, pravděpodobně nepůjde o roseu, ale spíše plíseň po zapocení. Doporučuji Clotrimazol sprey -k dostání bez receptu v lékárně.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: