Vyrážka okolo pusy

Dobrý den, od mala mám atopický ekzém, ale před 2 měsíci se mi pod a nad pusou udělala vyrážka. Doktorka mi předepsala mastičku Locoid Lipocream 0,1 s tím, že ji můžu používat na obličej. Vždy pomůže na 3 dny a vyrážka se pak znovu objeví. Chtěla jsem se zeptat jestli nevadí že používám tuto mastičku delší dobu, protože jsem slyšela, že pokud se kortikoidy užívají déle kolem pusy, může dojít k Periorální dermatitidě. A popřípadě co jiného na to použít. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i přesto, že Locoid patří mezi relativně bezpečné kortikoidy, jeho použití na oličej by mělo by pouze krátkodobé. Pokud se jedná projevy atopického ekzému, pak jsou na obličej indikovány topické imunomodulátory (Protopic, Elidel). V případě, že by sena obličeji již jednalo o periorální dermatitidu, pak je možné aplikovat krémy s ichtamolem, Imazol crmpst apod.

MUDr. Jaroslav Urbánek
MUDr. Jaroslav Urbánek

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: soukromá kožní ambulance, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: