Vyrážka,oslabená imunita a hiv

Dobrý den. Když mám na těle vyrážku tak má imunita je pochopitelně oslabena.Zajímá mě,když půjdu na hiv testy v době kdy má imunita je oslabena (tou vyrážkou) může se stát že testy budou negativní i kdybych byla hiv pozitivní? děkuju za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte projevy na kůže není jediná příčina oslabení imunity, je plno pacientů s defekty imunity, kteří nemají kožní projevy a naopak. Dle popisu projevů na kůži nelze jednoznačně říci, že trpíte snížením imunity, to se dá poznat z krevních testů, a pak se dá posoudit jeslti Váš imunitní systém dosatečně reaguje po kontaktu s viry produkcí protilátek, keré se potom vyšetřují..

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: