Vyrážka po antibiotikách na žaludu

Dobrý den, mám poněkud choulostivý dotaz. Nedávno jsem dobral ATB - Ospamox 1000 mg, které mi doktor předepsal na angínu. Antibiotika jsem užíval dvakrát (předtím jiná, ale také obsahovala penicilin) a to měsíc po sobě. Jedna v červenci, druhá v srpnu. Celkem často se mi stává, že po antibiotikách, která obsahují penicilin se mi udělá červená, pupínkovitá a hodně svědivá vyrážka na žaludu a předkožce. Pokaždé zmizí, tentokrát se objevila již po prvním užití a doteď nezmizela. Vždycky poleví, ale po dni, nebo dvou se vrátí a hodně pálí a svědí. Chci se zeptat, zda je to něco vážného a mám zajít na kožní, nebo ještě chvíli vyčkat jestli to neodezní samo. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Marku, po penicilinu velmi často dochází k vyprovokování kvasinkové infekce, proto Vám doporučuji přeléčit projevy na penisu protikvasinkovými prostředky, kupř.Fungicidinem mastí, Clotrimazolem mastí- vše k dostání bez receptu v lékárně

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: