Vyrážka po atb

Mám angínu chytla jsem ji od synů...beru atb.amoxiklav a dnes se mi udělala tato vyrážka na rukou co by to mohlo být mám to jen já...Na kontrolu k dr jdu v pondělí děkuji

Odpověď odborníka:

Kikčo,
tyto vyrážky bývají typicky při léčbě antibiotiky, říká se jim polékový exantém, někdy může být exantém (vyrážka) způsobená samotným onemocněním (bakterií nebo virem). Měl by zmizet po ukončení léčby maximálně do týdne. Kontrola v pondělí bude dostačující, pokud by se vyrážka výrazně zhoršila, osypala jste se po celém těle nebo vznikly jiné komplikace, navštivte o víkendu pohotovost.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x