Vyrazka po injekcnim penicilinu

Dobry den, po mesici se mi vratila angina ,prakticka lekarka mi znovu nasadila Penicilin,ktery nezabiral,a tak jsem byla odeslana na infekcni odd. na injekcni penicilin.Ten sice zabira,ale objevila se mi po nem na obliceji krupickovita vyrazka ,bez znamek vetsiho zarudnuti a bez svedeni.Videla to i lekarka na kontrole a pry si nemysli,ze by to bylo jako reakce na ten inj. Penicilin,ale to si uplne nemyslim.Od ceho jineho bych to mohla mit? Problemy se objevily az po injekcnim podani,kdyz jsem brala Pen. v prasku, zadne problemy jsem nemela.Co by mi na to, prosim ,mohlo pomoci? Muzu si zkusit vzit nejaky lek na alergii napr. Zyrtec nebo Xyzal? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko. Otázka je, zda je na vině penicilin. Může být, ale pokud vyrážka nesvědí, pak zřejmě nebude alergického původu. Byla angína stanovena jako bakteriální, čili streptokoková? Byl proveden řádně stěr z mandlí a bakterie byla potvrzena? Angíny jsou až v 80% virového původu a k virózám obecně patří i vyrážky jakéhokoli vzezření a lokalizace. Ale pracuji jen s informacemi, které mám od Vás. Zeptejte se lékařky na infekčním oddělení, která léčbu indikovala. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Artritida: nemoc nejen těla
Články: Artritida: nemoc nejen těla
Artritida i deprese jsou...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
Články: Na „křečáky“ platí léčivé punčochy
A ne ledajaké! Jedná se o...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina kůže
Články: Rakovina kůže
Rakovina kůže je souhrnné...
Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Články: Mokvající rána vyžaduje speciální péči
Škrábancům a odřeninám se...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: