Vyrážka po pohlavním styku u muže

Paní doktorko, moc Vám děkuji zaodpověď. Ještě bych tedy pár dotazů, předem Vám moc děkuji za odpovědi a Vaši trpělivost. Než se tedy s přítelem vydáme k lékaři /kožnímu/...předpokládám, že tam máme jít až po "milování", až přítel vyrážku opět bude mít??? Vámi jmenovaný stěr je stěr z čeho? Mé výsledky od gynekoložky jsou v pořádku. Ale i tak to musí býti chyba někde na mé straně. Pač když se s přítelem nemilujeme, je vše v pořádku. Až po milování. A vypozorovali jsme, že vyrážka je tam kde se při milování dotýká jeho kůže mého "vaginálního sekretu". Je tedy možné, že je na "mě" /na mou pochvu/ můj přítel alergický? =o( Jen tak z ničeho nic? Nikdy před tím jsme takové problémy neměli. Ještě bych možná měla zmínit že mám zavedeno nitroděložní tělísko. Tělísko měděné. Hormonální ze zdravotních důvodů nemohu /po mozkové příhodě beru anopyrin/. Ale opět, kdyby byl přítel alergický na měď, určtě by se to projevilo již dávno. Co se týká používání kondomů, tak používáme více značek. A vždy vše co je schované v kondomu je v pořádku - vyrážka se udělá tam kde kondom není - tam kde přijde do kontaktu přítolova kůže s mým pohlavním orgánem (vaginálním sekretem). Předem moc děkuji za Váš čas a pomoc. Veronika ------------------------------------------------ Odpověď odborníka Dobrý den, bez diagnosy a zjištění půvoce se nic předem říci nedá -pochopte: nevím, o co jde, na dálku diagnosu dělat neumím - vyrážek je mnoho druhů, jak mám vědět, co máte vy dva? Vyhledejte pomoc nejlépe u lékaře, který vám odebere stěr na zjištění původce /pokud jde o infekci/, pokud ne, mohlo by se jednat i o alergii. Tedy bych navrhovala lékaře asi na kožním - dostavte se tam oba a podrobně popište, jaké příznaky máte. Locoid je kortikoidní mast, neřeší se tím příčina, ale pokud zabírá - mírně více bych se přikláněla k alergické příčině, i když na bakterie také může mít vliv -proto po vyloučení bakteriální příčiny se obratte na alegologa. Bez zjištění příčiny vám bohužel na tázku ohledně plodnosti odpovědět nedokážu. Zkoušeli jste také změnit značku kondomu - co když je alergický na nějakou složku? Hezký den. MUDr. Jana Leskovská ----------------------------------- vyrážka po pohlavním styku u muže Dobrý den, s přítelem máme problém. Už to řešíme cca 3 měsíce a zatím bez jakéhokoli úspěchu. =o( Problém: Vždy po pohlavním styku se příteli objeví na penisu a v okolí (šourek občas i třísla) taková vyrážka. Vypadá to jako kopřivka. Když použijeme prezervativ, tak pupínky nejsou přímo na penise, ale v okolí, tam kde kondom již není - u kořene penisu, podbříšek... Vyrážka vždy za 3-5 dní zmizí, ale při dalším milování se zase objeví. Byla jsem na kontrole u gynekoložky, kde jsem jí to řekla, ona mně udělala vítěr (MOP), kde se nic nenašlo. Tudíž žádný zánět bych mít neměla. Mohu se zeptat zda cyklus může mít vliv na výsledky MOP - výteru pochvy vliv? Jestli teď když mně doktorka brala výtěr po menstruaci by měla stejný výsledek i před menstruací? Přítel byl s vyrážkou u kožní, kde mu předepsali prášky Zodac a mastičku Locoid 0,1%. Mastička mu vždy velmi pomůže. A vyrážka se uklidní. Také jsem mu koupila mastičku Canesten, který ovšem vůbec nezabírá. Na internetu jsem se dočetla, že přecházení nějaké pohlavní choroby může mít za následek neplodnost. ůže to být i v našem případě? Je možno to léčit doma? Jak?nebo bychom měli vyhledat odbornou pomoc? U koho gynekolog (ten mně moc nepomohl), kožní, urologie??? Nemůže to mít vliv na naši plodnost?

Odpověď odborníka:

Dobrý den Veroniko! Váš problém není tak úplně obvyklý :) Podle toho, jak situaci popisujete se domnívám, že se skutečně jedná o nějaký druh alergické reakce (existuje i alergická reakce na vaginální sekret). Doporučovala bych vám, abyste s přítelem společně navštívili kožního lékaře, mělo by to být v době, kdy budou kožní příznaky u vašeho přítele právě rozvinuté, několik dní před vyšetřením bych vyrážku netlumila ani Locoidem. Držím palce ať se váš problém brzy vyřeší.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dopřejte svým nohám odpočinek
Články: Dopřejte svým nohám odpočinek
Nohy jako ze železa...
Uzly ve štítné žláze
Články: Uzly ve štítné žláze
Uzly ve štítné žláze jsou...
Otrava organofosfáty
Články: Otrava organofosfáty
Nejčastější složkou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: