Vyrážka po zápalu plic

Dobrý den, po oboustranném zápalu plic způsobeném Chlamydia pneumoniae a léčeným antibiotikem Klacid, mi vyrazila vyrážka viz příloha. Objevila se těsně po vybrání antibiotik. Na bolesti hlavy, těla a pro snížení teploty jsem brala na noc Ibalgin. Na kašel momentálně užívám Stoptussin a Herbion. Prosím o radu.

Odpověď odborníka:

Fotografie není ostrá, navíc nevím, kde všude vyrážku máte, zda svědí, jak je rozsáhlá atd. Pokud by šlo o symetrický výsev na trupu, příp. i končetinách, svědící, mohlo by jít o alergii na antibiotika. Pokud jde jen o toto jedno izolované ložisko, pak by mohlo jít třeba i o herpes, ale ze samotné fotografie to skutečně není možné určit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x