Vyrážka pod nosem

Dobrý den. Mému synovi se téměř před rokem po vysokých horečkách při angíně a silné rýmě objevil pod nosem ( mezi nosem a ústy) otok s puchýřky. Praktický lékař diagnostikoval impetigo a předepsal Bactroban, následně Fucidin. Otok ale nesplaskl a na kožním jsme dostali Fucikord a pak Altargo. To také nezabralo. Otokem se prakticky ztratil horní ret na pravé straně. Další kožař udělal stěry a předepsal nějakou míchanou mast a vyloučil ze stravy ovoce, sladkosti a také pastu s flourem. Otok ustoupil, ret se objevil a dostali jsme na doléčení Lipobase repair. Pod nosem stále ale zůstala hrubá zvrásněná kůže s občas se tvořícími puínky ( téměř jako akné). Nyní v červenci měl syn opět vysoké horečky a na horním rtu se objevil otok velikosti švestky a celá oblast pod nosem zarudla. Po léčení antibiotiky-vnitřně- otok zmizel. Kůže je nadále hrubá, zvrásněná s občasnými pupínky a černými tečkami.Stačí rýma nebo podrbání a stav se opět zhorší. Stále mažeme Lipobází - pak ho to nesvědí. O co se vůbec jedná a co stím ?? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko na dálku určím o co se jedná, ale pokud jste ještě neabsolvovali vyšetření u alergologa, velmi bych se za to přimlouvala, může zjistit určitý druh alergie (testy), která se aktivuje vždy s infekčním onemocněním. Pokud by se nic nezjistilo, volila bych potom vyšetření u dobrého homeopata - tito lékaři přistupují k léčení trochu méně obvykle (takzvaně celostně, berou v ohled celý okruh možných vlivů - i sociální faktory, psychické vlivy, druh povahy dítěte, jeho momentální chutě a preference jídel a podobně) a mají úpěchy v léčbě právě takových kožních afekcí, zkuste i homeopatii. Držím pěsti. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Potvrzeno: pásový opar zvyšuje riziko mrtvice
Články: Potvrzeno: pásový opar zvyšuje riziko mrtvice
Riziko mozkové příhody...
Chůze pro zdravé srdce: nasaďte to správné tempo
Články: Chůze pro zdravé srdce: nasaďte to správné tempo
Jaro se nezadržitelně blíží...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Cirhóza jater
Články: Cirhóza jater
Cirhóza, lidově ztvrdnutí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: