Výrazné bolesti páteře

Dobrý den,již 10let trpím bolestí páteře,ale tad během 2let se to zhoršilo na tolik,že ráno nemůžu pomalu ani vstát z postele a nebo mě bolest skolí zpět při pokusu vstát.Dělá mi už potíže jakákoliv činnost a stačí nějaký špatný pohyb a střelí to jako blesk přes kyčli až k palci a ted začínám mít i problémy s rukama.lékařka mě odeslala na MR a mě by zajímalo co mě vzhledem k nálezu čeká.mám 2 malé děti a bojím se,že se mi časem stane,že už se nepostavím na nohy.Nález zní:Obratel L5 o 10,5mm ventrálně,v ostatních úsecích lordoza plynulá.Obratlová těla jsou prav.tvarů,v tělech L2-L4 se zobrazují ložiska do 13mm,hypeintenzivní v T2 a T1 sekv.-susp.hemangiomy.V etáži L5/S1=I krycích lišt přestavbové změny typu Modic I a II.Spondylosní změny mírné,výrazné jsou spondylartrosní změny v etáži L5/S1,které podminují deformaci páteřního kanálu a jeho zúžení v příčném rozměru.Disk L5/S1 je výrazně snížený,hypointenzní.Nepřesahuje významněji dorsální okraj S1.Nepravidelnou sníženou intenzitu signálu mají disky L3-5,nepřesahují významněji dorsální okraje obratlových těl.Ještě je diagnostikován Bechtěrev,ale dle revmatologie není na páteři,ale v rukách a tak nevím jestli problémy co mám s rukama jsou od páteře a nebo revmat.původu,sem tam mi něco i vypadne jelikož na pár vteřin nemám vůbec cit v ruce a nejde jí vůli pohnout.Děkuji za Váš čas!

Odpověď odborníka:

Dobrý den Iveto! Doporučuji Vám vyhledat neprodleně dobrého fyzioterapeuta a/nebo rehabilitačního lékaře. Myslím si, že budete potřebovat cvičit a změnit životní návyky. Léčbu Bechtěrovovy choroby řiďte doporučeními revmatologa a internisty.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: