Vyrez plotenky

Vážený pane doktore obracim se na vás s prosbou v roce 2010 jsem marodila rok se zády když mě chytla velká bolest tak jsem chodila v předklonu a nemohla jsem chodit bolest mi šla do pravé nohy,posílali mě na obstřiky,rehabilitace,mobilizace atd a vše bez uspechu sla jsem tedy do práce tam jsem byla 3měsíce a bolest se po roce a půl vrátila jsem znovu na neschopence a bolest je už k nevydržení,podstoupila jsem infuze,obstřiky,ted mě čeká mojžíšova metoda,celou tu dlouhou dobu mám obrovské bolesti v podbřišku,nevydržím sedět,stát,v noci se budím bolestmi,nemohu se otočit na bok spát na břiše jako dříve a po dvou letech v bolestech mi zjistili toto...plotna L4/5 s výhřezem mediálně a paramediálně bilat.do 5mm s mírným tlakem na durální vak v březnu jedu na konzultaci do usti nad labem co stim mám dělat ty bolesti jsou nesnesitelné když sedím tak mě to tlačí v podbřišku,jdou mi křeče do pravé nohy,do stehna poradte mi moc prosím děkuji tesařová iva

Odpověď odborníka:

Výhřez podle výsledku patrně CT není nijak velký, ale záleží na umístění výhřezu a případném tlaku na nervový kořen vystupující z meziobratlového otvoru. Nejlépe by bylo přijetí do nemocnice, komplexní léčba. Infuze, obstřiky pod CT, medikace, a následná rehabilitace. Při neúspěchu konservativní léčby a novém vyšetření nejlépe na magnetické rezonanci po vyšetření neurochirugem zvážení operace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
Články: Léky na alergie jsou bezpečné i v těhotenství
V dnešní době je zhruba 20...
Irigografie
Články: Irigografie
Irigografie (zhotovení...
Anafylaktický šok – první pomoc
Články: Anafylaktický šok – první pomoc
Anafylaktický šok je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: