Výron

Dobrý den,dne 16.2 jsem špatně došláp a stal se mi výron.Diagnoza Podvrtnutí a natažení kotníku.Dne 18.2. po velkých bolestech a křečích v lýtku diagnoza,Podvrtnutí a natažení kotníku,pohyb v hleznu volně,dle rtg bez traumat.změn,neprokázaná trombosa.Dne 23.2 po bolestech Podvrtnutí a natažení jiných a neurčených částí kolena,Dne 28.2 bude ultrazvuk.Nemám sádru jen obvaz-stahovací,leduju-beru wobenzym a od začátku cítím že není něco v pořádku.Prej jinak pujdu na řezání.Léky mě žádný nedali.Prej nevědí co to je.Mám nohu obvázanou a při každým pohybu i v klidu mě bolí.ostrá bolest do křečí.Připadám si jak simulant,platím zdravotní a jen co slyším když vejdu, máte zaplacený poplatek?Otok je pryč ale bolesti pořád stejné.Co mám dělat?

Odpověď odborníka:

Je zřejmé, že se nejednalo o zlomeninu, ale pokud se jedná o podvrtnutí je na místě znehybnění nejlépe sádrovým obvazem. Pokud z nějakého důvou obvaz není, potom se stále častějí aplikovaná funkční léčba musí vykonávat klidem, chladem ,zvýšenou polohou a jemným cvičením hlezna užitím ortézy nebo elastickým obinadlem, ale i tak většinou sádru nenahradí. Při kontrole na chirurgii stav zhodnotit, provést eventuálně kontrolní rtg snímek a dále dle stavu léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: