Výron

dobrý den tak jsem dnes byl na chirurgii a paní doktorka mi napsala do nálezu: hlezno s otokem bez hematomu, palp. bolestivé pod med. kotníkem, hybnost volně, V krajních polohách bolestivá, dorsum bez otoku, bez hematomu, palp. nebolestivé, prsty volně hybné, čití a prokrvení v normě rtg. hlezna, nohy LDK: bez traum. změn skeletu, Dg:distosio art. TC I. sin, Th: el. bandáž Dop: fyz. štření končetiny , vyvyšovat ledovat analgetika pri bolesti zatim bez tv a sportu, kontrola za 14 dni, pri potizich drive, myslite ze bych mohl stihnout zapas 3.5 ? docetl jsem se i na internetu ze pro sportovce jde udelat nejaky zvlastni pristup a to hned zatezovat a tak co si o tom myslite? CO BY JSTE MI PORADIL?

Odpověď odborníka:

Distorzi tedy podvrtnutí kloubu není radno podceňovat. Fotbal je pro koleno a hlezno jeden z nejvíce náročných sportů. Vhodná asi 6 ti týdenní absence plného sportovního nasazení. V průběhu této doby vhodná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci. Jinak se objevují často otoky a déle trvající bolesti hlezna. Jen výjimečně při vělmi lehkém průběhu lze termín léčby zkrátit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: