Výron hlezna

Dobrý den, v sobotu 14.11 jsem si při squashi vyvrtla kotník. Ihned po úraze se objevil otok. Výron jsem měla již několikrát, proto mám doma ortézu a zvolila jsem tedy domácí léčbu. Nohu se snažím mít dostatečně dlouho nahoře, mažu, leduji a fixuji ortézou. Otok mírně ustupuje, hematom se postupně resorbuje, ale před kotníkem mám stále velmi tvrdou bolestivou bouli a také mám palpačně citlivou fibulu nad kotníkem. Je možné, že by se mohlo jednat současně i o zlomeninu fibuly v oblasti hlezna? S nohou můžu normálně prakticky bez bolestně došlápnout i chodit, sic s kulháním. Mírná hybnost v hlezně též nebolí, má pouze omezený rozsah. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bez rtg snímku nelze frakturu nikdy vylouit, doporučuji navštíit trumatolgoickou ambulanci a provést rtg snímek , i když je zlomenina nepravděpodobná

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: