Výron kotníku

Dobrý den, před 4mi týdny jsem si udělala výron na kotníku (zranění po několikáté), ošetření proběhlo v pořádku bez známky zlomeniny aj. Dostala jsem doporučení na 2 týdny v klidu stažené obvazem, potom týden přikládat nohu na zem a poté začít na nohu stoupat a došlapovat. Také jsem byla upozorněna, že pokud se mé zranění bude opakovat, bude už nejspíš následovat operace. Pokyny jsem se řídila, ovšem od začátku se nemohu zbavit palčivé bolesti v dolní části lýtka, která neustupuje ani v leže nebo při zvýšené poloze, a od minulého týdne bolestivého otoku na obou stranách kotníku. Při došlápnutí mě kotník nebolí, ale nemůžu překlenout hranici cca 100° mezi nártem a holení, přichází bolest v nártu. Samostatně bez zatížení pro změnu neohnu kotník na dolní stranu (k zemi). Do stran zatím hýbat nelze. Mou otázkou je, zda-li jsem uspěchala cvičení a nebo tomu mám dát ještě čas, a "ono se to samo" uvolní? A je bolest v lýtku způsobena též mým zraněním? Děkuji Vám předem za odpověď. Monika

Odpověď odborníka:

Indikace k operaci se odvíjí od postavení v kloubu - vyšetřuje se na rentgenem nebo CT. Pokud máte bolesti a otoky končetiny, doporučuji v první řadě navštívit internistu, aby vám vyšetřil žíly celé dolní končetiny k vyloučení trombosy. Pokud bude vyloučena navštivte ortopeda k řešení postavení v kloubu.

MUDr. Robin Strnad
MUDr. Robin Strnad

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Chirurgická klinika Thomayerovy nemocnice, zástupce přednosty

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: