Výron kotníku

Dobrý den, před několika dny jsem si pohmoždil kotník na vnější straně nohy. Při zvrtnutí nohy jsem jasně cítil, že v oblasti u kotníku něco luplo. Měl jsem pocit jako když se tam něco napnulo a pak utrhlo. Kromě otoku, který se táhl až k lýtku a momentálně pomalu ustupuje se mi objevila relativně nenápadná boule na vnější straně nohy. Zhruba ve třetině výšky holenní kosti (mezi holení a lýtkem). Nezdá se mi, že by to byl otok od kotníku, jelikož žádný otok mezi kotníkem a touto boulí už není... je mi divné proč by tedy otok zůstával u lýtka, které nebylo poškozeno.

Odpověď odborníka:

Hezký den Radku, bude vhodné, když dojdete na chirurgii či ortopedii, kde Vám byl kotník ošetřen a ukážete tam onu bouli, přiznám se, že na přiložené fotografii si nejsem její konkrétní pozicí zcela jistá. Máte lýtko zatuhlé, bolestivé, končetinu jinak teplou než druhou bez výronu? Bylo by vhodné také provést ultrazvuk žil DK k vyloučení žilní trombozy. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x