Výron kotníku

Dobrý den, před třemi týdny jsem si udělal výron kotníku. Momentálně nežiji v čechách a proto jsem nešel k lékaři. Kotník není bolestivý na dotek ani při chůzi, jen občas při prudkém pohybu nebo zakopnutí je cítit, že není úplně v pořádku. Ale co mě trápí je menší otok kolem kotníků. Chci se zeptat jestli je to normální a co proto mohu udělat abych se otoku zbavil? Předem děkuji za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Určitě rtg vyšetření hlezna, aby se vyloučila zlomenina kotníků. Pokud nález bude negativní tak při odpočinku končetina do zvýšené polohy, hojně cvičit hleznem a prsty. Vhodná je při vertikálním postavení a chůzi elastické obinadlo na hlezno a bérec. Léčení vyžaduje určitý čas a trpělivost.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: