Výron kotníku

7.8 jsem si udělal výron kotníku. 14.8 jsem byl u lekaře, který konstatoval po rentgenu, že mám mít nohu v klidu - obvaz postačoval. Hlezno i vazy jsou ok. Nohu si dodnes bandážuji, ale vadí mi, že po večerní koupeli nemám nohu nahoře a otýká mi. Co s tím? Rád bych žačal normálně žít. Máme dvě děti a je potřeba se zapojit. Mám dále nohu bandážovat? Na jak dlouho? Prosím o radu. Kottník nebolí a mohu s ním přes den chodit i nosit děcka.

Odpověď odborníka:

Podvrtnutí hlezna není žádná maličkost jak je brána. Protože se vždy jedná o poškození vazů kolem hlezna buď přetažením nebo natržením nebo dokonce přerušením, vyžaduje stav immobilisaci, znehybnění až 6 týdnů. Ve vašem případě bych ještě navštivil chirurgické nebo ortopedické pracoviště, tam, kde jsem byl vyšetřen poprvé a opakoval rtg snímek. Tehdy zlomenina nemusela být patrná a může i dnes ještě existovat asi jen s malou pravděpodobností lomná nezhojená linie zlomeniny kosti. Pokud ne tak tedy elastická bandáž, je vhodná i předepsaná hleznová ortéza na dočasnou dobu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: