Výron?? kotníku

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem upadla na schodech, dopadla jsem na kotník. Ze začátku jsem nohu rozchodila, bolest nebyla tak výrazná, kotník mi trochu otekl. Druhý den jsem se otoku téměř nemohla dotknout, došlápnutí bylo velmi bolestivé. Kotník jsem si stahovala, otok ustoupil, bolest též. Přetrvávala pouze při natočení kotníku do jistého úhlu. Dnes jsem si nohu nešikovně ohnula do toho úhlu až moc, bolest se vrátila a stále trvá. Poprvé jsem u doktora nebyla a nevím, zda bych měla jít ted. Jde opravdu o výron? Bolest se soustředuje do jednoho místa a občas vystřeluje nahoru. Prosím o radu zda si dojít k lékaři, nebo jakou léčbu zvolit.

Odpověď odborníka:

Při distorzi, podvrtnutí, dochází k natažení, natržení až přerušení některých fixačních vazů hlezna, může se objevit i drobná zlomenina. Vyšetření na chirurgii je nezbytné, na místě je i řádné znehybnění hlezna, poté doléčení na rehabilitaci, pohybová léčba a fyzikální terapie.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: