Výrostky na kůži penisu

Dobrý den paní doktorko, měl bych na Vás dotaz. Je mi 37 let a mám kožní problém na choulostivém místě. Nevím zda-li píšu na správný obor, nicméně bych potřeboval poradit zda-li je to vážné či nikoliv, popř. jestli to jde vyléčit bez návštěvy urologické nebo kožní ordinace. Jedná se mi o malé výrostky (možná bradavice nebo molusky), které jsou na kůži na těle penisu (v příloze posílám foto), nijak to nebolí ani nesvrbí, nicméně je mi to nepříjemné v sexuálním životě. Mám to již asi rok, ale myslel jsem že je to podrážděná kůže z pravidelného holení ochlupení. Prosím o diagnózu co by to mohlo být a zdali náhodou není riziko, že bych nakazil manželku. Předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle obrázku to vypadá, že se jedná o kondylomata, což jsou virové bradavice způsobené HPV infekcí. Onemocnění je přenosné sexuálním stykem a velmi snadno můžete nakazit i manželku, pokud se tak již nestalo. Je velmi důležité bradavičky odstranit, protože jinak se budou šířit a bude jich přibývat. Na našem pracovišti je odstraňujeme pomocí laseru, s čímž máme velmi dobré zkušenosti. Laserové ošetření, ale není hrazeno ze zdravotního pojištění. Existují i další možnosti léčby, to vám vysvětlí již lékař, ke kterému by jste měl dojít. Proto prosím navštivte kožního specialistu.

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: