Vyrovnavání se s potraty

Dobrý den, mám po dvou zamlklých potratech jednou ve 12tt druhý v 7tt gestační váček bez plodu, proszřední těhitenství aby to nebylo nudné mimoděložní těhotenství.V podstatě díky mé zvídavosti a věčné otravovaní a ptaní se lékařů jsme zjistili,že mám sníženou funkci štítné žlázy a pravděpodobně to je důvod potratů.Pro pomoc uklidnění piju kozlikové kapky.Bohužel, se těžko srovnávám s jinými těhotenstvími.Ještě ti kteří mají v sobě empatii a citím pochopeni s těmi se bavit i přes břicho dokážu celkem statečně, ale s těmi kteří ji nemají mě dokážou hrozně vykolejit tím hůř když jde o sestru manžela.Poznámky typu ze jsme mohly být těhotné spolu nebo že mi závidí ples mě neskutečně zabíjí a ještě nátlak ze mě chce furt vídat hlavně až se to narodí.Nepochopím tyhle lidi, kterým nedojde nepřijemnost situace.Je v rodině kvůli tomu dusno.A již mockrát se jí řeklo,že se teď dokud sama nebudu aspoň ve 4měsíci neuvidíme,neakceptuje to.Mohl by jste mi prosím poradit jak s ní jednat? Uz jsme zkusili po dobrem i po zlem, bere to jako utok na svou osobu.Taky cekani fokud se mi ted štítka nezaléčí to bude asi do léta na další tějotenství je ukrutně těžké.Pdychickou pomoc bych si vyhledala nestydim se za to,ale mam přitelkyně se ktetými o všem mluvím a podporuji mě i manžel(i kdyz jsou chvíle kdy mám pocit,ze je na straně svoji rodiny,tvrdí že tp tak není)a tak zatím považuju tihle možnost za "zbytečnou".Dokud jakž takž zvládám.Děkuju za pokus mi poradit ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to jak hodnotíte a reagujete vaše vztahy a soužití s okolím závisí jen na vašich myšlenkách. Pravděpodobně nemůžete změnit situaci a proto je pro vás praktické začít měnit svůj postoj. Zde bych vám jednoznačně doporučil kontaktovat psychologa, který vás tímto procesem může vést a může vás naučit novým způsobům, jak se svými myšlenkami pracovat. Také vám doporučuji upravit si trochu svůj režim dne a doplnit ho o pravidelné procvičování prohloubeného dýchání, zařadit pravidelné cvičení a věnovat pozornost kvalitnější stravě. A samozřejmě přidat práci s myšlenkami a nácvikem nových sociálních dovedností. V tom vám právě může pomoct setkávání s psychologem.

PhDr. Josef Sýkora
PhDr. Josef Sýkora

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Energy – Centrum zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte chronickou hepatitidu? Pozor na ústa!
Články: Máte chronickou hepatitidu? Pozor na ústa!
Přibližně u 70 až 80 % lidí...
Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Články: Rok 2015 bez křečových žil? Víme, jak na to
Zhubnu, zlepším hospodaření...
Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Články: Plísňové onemocnění nehtů – nejen vada na kráse
Nehty postižené plísněmi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Články: Účinná léčba vypadávání vlasů pomocí Renokinu
Vypadávání vlasů může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x